top of page

Leikkipuisto maan alla


Monien lapsiperheiden lomakohde näinä väliviikon päivinä ovat erilaiset sisäleikkipuistot, joita löytyy eri puolilta Suomea. Hiljattain joulun alla luin jutun aivan erilaisesta sisäleikkipuistosta. Eräässä Syyrian saarretussa kaupungissa rakennettiin leikkipuisto maan alle, sillä ulkona on liian vaarallista leikkiä pommitusten vuoksi. Vapaaehtoiset kaivoivat tunnelin yhdistämään kellareita ja rakensivat tilaan maanalaisen Lapsuuden maailma -leikkipuiston. Se tarjoaa lapsille mahdollisuuden leikkiä turvassa. Piiritysten keskellä on valtava tarve elää normaalia lapsuutta.

Katson omaa viisivuotiasta, joka laskee valtavaa liukumäkeä sähköiset hiukset pystyssä. Katson kuvaa syyrialaisesta 7-vuotiaasta pojasta, joka jonottaa hattaraa maan alla.

Tänään on viattomien lasten päivä, joka keskellä joulunajan iloa muistuttaa meitä epäoikeudenmukaisuudesta. Siitä, että juuri haavoittuvimmat ja avuttomimmat kärsivät aina ensimmäisinä. Seimeen syntyi lapsi, joka eli ensimmäiset hetkensä pakolaisena, piiloutui vallanpitäjien vainoa ja eli pelossa vieraalla maalla. Maailmamme rikkinäisyys ei ole Jumalalle vierasta. Hattarajonossa hymyilee myös seimen lapsi.

bottom of page