top of page

Kiitollisuus


Kerrotaan, että Jumala lähetti enkelinsä maailmaan keräämään ihmisten rukouksia. He saivat mukaansa suuret korit. Koreihin oli tarkoitus kerätä erilaisia rukouksia - pyyntöjä, anomuksia,kiitoksia, toiveita, anteeksipyyntöjä - joita ihmiset Jumalalle osoittivat.

Kierreltyään maailmassa enkelit palasivat taivaaseen ja toivat korit Taivaallisen Isän eteen. Korit olivat täynnä rukouksia. Paljon oli maailmassa huolen aiheita, hätää ja pyyntöjä Jumalalle.

Viimein saapui paikalle myös pieni enkeli surullisena. Hänen korinsa pohjalla oli vain vähän rukouksia. Koriinsa hän oli kerännyt kiitosrukouksia.

Tämä pieni kertomus, jonka olen joskus kuullut, kertoo siitä, että me ihmiset tarvitsemme Jumalaa. Hädän, murheen, pelon, sairauden ja ahdistuksen keskellä tarvitsemme apua, voimia ja rohkaisua. Kadumme tekemiämme virheitä ja pyydämme niitä anteeksi. Silloin käännymme Jumalan, suuren auttajamme, puoleen. Tarvitsemme Hänen apuaan elämässämme.

Entä kiitoksen aiheet? Kiitollisuus karkoittaa pimeyden mielestämme ja kääntää ajatuksemme kohti Jumalan kirkkautta. Kiitollisuus auttaa jaksamaan.

On hyvä pysähtyä miettimään, mistä voimme olla kiitollisia. Mitä asioita voisimme tänään jättää kiitosrukousten koriin?

bottom of page